ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ERASMUS+ MESLEKİ EĞİTİM AKREDİTASYONU 2021-2027 ÖĞRENCİ SEÇME KRİTERLERİ HAKKINDA

Ankara İl Milli Eğitim müdürlüğünün koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu 3. döneminde okulumuz akredite olmuş ve 29 konsorsiyum üyesinden biri olmuştur. Bu kapsamda; Elektrik-Elektronik ve Metal Teknolojisi alanlarından 4 öğrenci bir Avrupa ülkesinde 3 haftalık kısa dönem staj çalışması yapacaklardır. Öğrencilerimize bu hareketlilikte bir öğretmenimiz refakat edecektir. Öğrenci seçme kriterleri aşağıda belirtildiği gibidir.

19.12.2023 169

• Elektrik ve Metal Teknolojileri 11. Ya da 12. Sınıf öğrencisi olmak.
  • Ders notları ortalaması 60 ve üzeri olmak. Bir önceki öğretim yılının ders notları baz alınacak ve notlara göre sıralama yapılacaktır.
  • İngilizce dersi yıl sonu ders notu ortalaması 50 ve üzeri olmak. Bir önceki öğretim yılının ders notları baz alınacak ve notlara göre sıralama yapılacaktır.
  • Kınama üzeri disiplin cezası bulunmamak.
  • Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanından 2, Metal Teknolojileri alanından 2 olmak üzere 4 öğrenci seçilecektir.Kriterleri sağlayan yeterli öğrenci sayısına ulaşılmadığında kontenjan diğer bölüme aktarılabilir.
  • Alan öğretmenleri tarafından hazırlanan alan bilgisi yeterlilik sınavında başarılı olmak.
  • Yukarıdaki kriterleri sağlayan öğrenciler, komisyon tarafından yapılacak mülakat değerlendirmesine gireceklerdir. Mülakat temsil yeteneği ile ilgili olacaktır.
  • Elektrikli araba projesinde fiilen çalışanlara öncelik verilecektir. Bölüm öğretmenlerinin öğrenci hakkında görüşleri dikkate alınacaktır.
  • Öğrenci seçimini belirtilen kriterlere göre proje komisyonu yapacaktır.
  • Değerlendirme sonuçları 29 Aralık 2023 Tarihinde ilan edilecektir.

AÇIKLAMALAR: Öğrencilerimiz proje kapsamında yapılacak staj çalışmasına katılımcı olmak için okul idaresinden alacakları dilekçe ile 26 Aralık 2023 Salı günü saat16.00’a kadar müracaat edebileceklerdir.

06-12-2023